Sportief manager legt uit waarom zijn ploeg dopingzondaar Toon Aerts in dienst neemt

door: BVDO
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag stelde Deschacht-Hens-Maes Toon Aerts officieel voor. Op 17 februari komt hij in Sint-Niklaas voor het eerst aan de start van een cross.

Toon Aerts zat een dopingschorsing van twee jaar uit. Opnieuw een ploeg vinden die vertrouwen in je heeft is niet vanzelfsprekend. Sportief manager Bart Verschueren van Deschacht-Hens-Maes deed dat wel.

“De interesse langs beide kanten was meteen duidelijk, nadat we een paar keer hadden samengezeten”, vertelt hij aan WielerFlits. Al moest Verschueren dat wel aftoetsen bij de sponsors. “Gezien wat Toon aan de hand heeft gehad, was het belangrijk om te vragen of er bezwaren waren. Maar vanaf de weg langs die kant vrij was, zijn we snel tot een overeenkomst gekomen.”

De twee kennen elkaar al veel langer dan vandaag. “Heel lang geleden, in een ver verleden, heb ik als renner nog bij hem in de ploeg gereden. Wat het gemakkelijker maakte: we hebben van Toon en van zijn management volledige inzage gekregen in alle mogelijke documenten rond zijn schorsing.”

Daarin staat ook duidelijk vermeld dat het om niet-intentioneel dopinggebruik gaat. “Dat toont nogmaals aan hoe de zaak écht in elkaar zit en waarom niemand bezwaar had”, besluit Verschueren.

Tags toon aerts