Meerderheid Belgen kan niet of nauwelijks sparen: deze uitgaven zorgen voor problemen

door: MRO
geld, rekening, factuur, kosten, budget, besparen
Afbeelding bron: Pixabay

Liefst 60% van de Belgen slaagt er niet of nauwelijks in om op het einde van de maand nog wat geld te sparen. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van Testaankoop naar de financiële toestand van Belgen.

Meer dan een derde van de Belgen heeft moeilijkheden om basisuitgaven als energie of vis en vlees te betalen, 60% van de Belgische gezinnen heeft moeite om op het einde van de maand te sparen en 50% kan niet zomaar op vakantie gaan zonder financiële kater. Dat blijkt uit de bevraging van Testaankoop.

Er zijn een aantal uitgaven die bij heel wat Belgen voor financiële problemen zorgen. Eén daarvan is vakantie: voor bijna de helft van de gezinnen is het niet mogelijk op vakantie te gaan zonder daar een financiële kater aan over te houden.

Auto zorgt voor financiële kopzorgen

Ook de auto neemt een flinke hap uit het budget van de Belg. In die mate dat het voor bijna 47% van de gezinnen voor moeilijkheden zorgt. 

Ook de kosten van de tandarts blijken zwaar op het budget te wegen. 33% laat weten moeite te hebben met het betalen van de tandartsrekeningen.