Politie kondigt 'harde acties' aan en is woest op Vivaldi na moord op jonge agent

door: MRO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie zal de komende weken 'harde acties' voeren. Die acties komen er nadat een jonge agent doodgestoken werd door de geradicaliseerde Y.M. die zich voordien had aangemeld bij de politie met vraag om hulp.

Yassine M. stak een agent van 29 jaar dood en verwondde een andere 23-jarige agent. "Justitie heeft een verpletterende verantwoordelijkheid", stelt Vincent Houssin van politievakbond VSOA in 'De Ochtend' op Radio 1.

"We kijken in eerste instantie naar de minister van Justitie. De politici rollen over elkaar om medeleven te tweeten en respect naar de politie te tonen, maar in de praktijk stellen we vast dat dat niet zo is. Justitie en de Vivaldi-regering hebben een aantrekkelijk beroep beloofd. Kijk wat er gebeurd is. Het is geen helemaal geen aantrekkelijk beroep meer."

"Er gaan harde acties volgen door de politievakorganisaties georganiseerd. We vragen meer respect voor de politie door Vivaldi, we vragen een aantrekkelijker beroep, meer respect voor justitie en nultolerantie voor geweld tegen politie."

"In de eerste weken komen er punctuele acties en die zullen gericht zijn naar de verantwoordelijken van Vivaldi, zoals we al gedaan hebben bij het Open Vld-congres. En op 28 november kondigen we een nationale actie aan."

Tags politie