Coronacijfers gaan helemaal fout: Overlegcomité komt vroeger samen

door: BVDO
corona ziekenhuis Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers in ons land zijn aan een stevige opmars bezig. Volgens verschillende bronnen zou het Overlegcomité morgen nog samenkomen om de situatie te bespreken.

Het dagelijks gemiddeld aantal besmettingen overschrijdt vandaag de grens van de 3.000. Volgens de gegevens van Sciensano waren er afgelopen week gemiddeld 3.052 nieuwe besmettingen. Een stijging van maar liefst 29 procent. Maandag legden meer dan 5.000 mensen een positieve test af.

Opvallend is dat er maar liefst 10 procent meer tests afgenomen werden. Het aantal positieve test bedraagt nu 6,8 procent.

Ook de ziekenhuisopnames zitten in stijgende lijn. Er zijn nu per dag gemiddeld 175 nieuwe opnames, een stijging met 16 procent ten opzichte van vorige week. Momenteel liggen er 2.121 mensen met corona in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 534 op intensieve zorg. Het aantal overlijdens blijft stabiel op 24,6 per dag.

Door deze stijgende cijfers zou het Overlegcomité, dat voor volgende week vrijdag gepland was, een week vervroegen. Dat is te horen op het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD). De beslissing hierover valt vandaag.