Coronacrisis heeft een heel grote impact op ons inkomen

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Uit de nieuwste resultaten van de Grote Coronastudie blijkt dat 24% van de respondenten hun inkomsten zagen dalen in 2020.

Aan de twintigste editie van de Grote Coronastudie namen afgelopen dinsdag 19.500 mensen deel. Dit zijn de opmerkelijkste resultaten.

  • Het aantal deelnemers dat in quarantaine zit, is behoorlijk gestegen de voorbije twee weken: van minder dan 1% op 8 september naar 3% (580 deelnemers) deze week.
  • Van de respondenten die in quarantaine (zouden moeten) zitten, geeft 61% aan zich er altijd aan te houden. 31% doet dat meestal. Twee weken geleden lagen die getallen hoger.
  • Mensen die in quarantaine zitten omdat ze in contact kwamen met een besmette persoon, houden zich duidelijk beter aan de regels dan mensen die in quarantaine zitten omdat ze terugkeerden uit een rode zone.
  • Als deelnemers hun bronnen van inkomsten (lonen, kindergeld, uitkeringen...) tot nu toe optellen, blijkt dat de totaalsom bij 24% sterk of eerder gedaald is in 2020. Slechts een kleine minderheid geeft aan nu meer inkomsten te hebben.