Erika Vlieghe legt uit waarom je nu niet met zijn tienen moet bbq’en

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Vanaf vandaag mag je met zijn tienen buiten afspreken. Dat lijkt het ideale moment om de bbq boven te halen, maar volgens infectiologe Erika Vlieghe is dat geen goed idee.

Het gevaar van de nieuwe versoepelingen, hoe klein die nu ook zijn, is groot. De bbq aan, met zijn tienen in de tuin, maar dat eindigt al snel in de veranda of de keuken. Want dit mogen geen 10 knuffelcontacten zijn, al is die kans groot dat het zo uitdraait. "Dat is ‘how not to do it’”, zegt Vlieghe aan HLN. “We hebben nu zo lang zo veel moeite gedaan. Met kerstmis. Met nieuwjaar. Bewezen dat we het kunnen. Dan gaan we het nu toch niet op die manier verbrodden?”

Want hoe verleidelijk het ook lijkt, bbq’en is volgens Vlieghe echt nog niet aan de orde. “Ik wil trouwens opmerken dat bbq-en eigenlijk al ‘next level’ is. Je moet daar op voorhand heel goed over nadenken hoe je dat gaat doen.”

Er zijn immers heel wat valkuilen die het snel kunnen doen omslaan. “Zeker niet iedereen rond de dezelfde tafel of rond hetzelfde BBQ-stel. Zeker niet lekker dicht bij elkaar eten en drinken. Wil je toch bbq’en? Zorg dan dat ieder gezin of ieder koppel op afstand zit. Dat iedereen zijn eigen porties heeft. Begin niet met gewoon over te gaan tot de orde van de dag, zoals het vroeger was, want dat gaat grandioos misgaan.”