Geen enkele minister wil petitie van tweedeverblijvers aannemen en stuurt hen door naar elkaar

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Tweres, een belangenvereniging van eigenaars van een tweede verblijf, is met een petitie van een kale reis teruggekeerd. Geen enkele minister wilde ze aannemen.

Tweres verzamelde 4.768 handtekeningen op een petitie waarin gevraagd werd dat eigenaars van een tweede verblijf in het buitenland de toelating krijgen om dringende werken van onderhoud en herstelling aan hun buitenlands verblijf te mogen uitvoeren.

"De eigenaars begrijpen niet waarom ze zich niet ter plaatse mogen begeven om de schade vast te stellen en verder onheil te voorkomen. Niemand kan hen uitleggen wat dit verbod met de bestrijding van het coronavirus te maken heeft", klinkt het in een mededeling.

Vrijdag trokken ze met de petitie naar premier Alexander De Croo (Open VLD), maar daar werden ze doorgestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Daar werd gevraagd toch bij De Croo langs te gaan, omdat hij voorzitter is van het Overlegcomité.

Ook bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werden ze wandelen gestuurd. De petitie werd nu opgestuurd naar alle leden van het Overlegcomité.