Geert Molenberghs zegt welke extra maatregelen de regering kan nemen

door: BVDO
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

De experts zijn bijzonder bang voor de gevolgen van de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Misschien zijn extra maatregelen wel nodig. 

Expert Geert Molenberghs liet in ‘Het Journaal’ op Eén zijn licht schijnen op extra maatregelen. “We moeten in de eerste plaats de bestaande maatregelen heel strikt blijven naleven”, klonk het bij Molenberghs. 

“Aan de andere kant zijn er enkele zaken die ons misschien nog beter kunnen van pas komen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld denken ze eraan om de afstand van social distancing te vergroten naar 3 meter. Maar ook simpele dingen, zoals op het werk niet meer samen te lunchen kunnen verstandig zijn.” 

“Laat ons ook opletten met het vermengen van bubbels. Leerlingen die gaan helpen bij het lezen in andere klassen, dat doen we beter niet. Ook met naschoolse activiteiten letten we beter heel goed op.” 

“De regering moet vooral werk maken van het inperken van het internationale verkeer. Niet alleen van het Verenigd Koninkrijk. Er is ondertussen al een hele lijst van landen waar de Britse variant goed bezig is, zoals Zwitserland en Dubai om er maar twee te noemen”, zo besluit Molenberghs.