Minister Vandenbroucke wuift kritiek weg: “Ik hou me er ook heel stipt aan”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is niet te spreken over het feit dat heel wat mensen het telewerk niet meer zien zitten.

Voor minister Vandenbroucke is telewerk een absolute must en moeten we ons eraan houden. Hij krijgt geregeld kritiek te horen dat ministers doen alsof er niets aan de hand is. "Ik hou mij er heel stipt aan. Sinds 1 oktober ben ik vier keer heel kort op mijn kabinet geweest" zegt Vandenbroucke in 'De Wereld Vandaag' op Radio 1.

Toch beseft Vandenbroucke ook dat dit geen simpel gegeven is. "Als je werkt met mensen met wie je al lange tijd samenwerkt, gaat dat redelijk gemakkelijk. Maar als je nieuwe groepen en nieuwe netwerken moet ontwikkelen is dat niet zo gemakkelijk. Maar ik doe het omdat ik vind dat ik er mij absoluut aan moet houden."

En het is ook absoluut nodig om het nog lange tijd vol te houden. "De aandacht hiervoor is aan het verslappen en dat brengt grote risico's mee. Als we de aangekondigde versoepelingen die belangrijk zijn voor ons welzijn niet in gevaar willen brengen, moeten we nu telewerken. Ik ben daar heel bezorgd over. Ik zou willen dat werkgevers begrijpen dat het ook in hun eigen economisch belang is dat we niet in moeilijkheden komen met corona. En dat betekent: nu telewerken, niks anders."