N-VA-politicus lanceert voorstel om horeca en kappers onmiddellijk te heropenen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Axel Ronse, Vlaams volksvertegenwoordiger (N-VA), vindt dat de horeca en de contactberoepen opnieuw moeten kunnen openen voor een proefperiode van bijvoorbeeld 2 weken. Onmiddellijk daarna kan men dan evalueren wat de impact van de heropening op de coronacijfers is.

"Heeft iemand al eens de inschatting gemaakt hoe we de komende decennia zullen omgaan met zo'n astronomisch overheidstekort? Nochtans kost de best denkbare steunmaatregel ons niets. Integendeel, ze brengt op. Namelijk mensen opnieuw laten ondernemen", stelt Axel Ronse op zijn website.

"Ik vind dat men minstens een proefperiode moet inbouwen waarop we de economie opnieuw volle bak en coronaproof laten draaien. Al is het maar 2 weken, meteen daarna evalueren. Men gaat vandaag veel te licht over de gevolgen van de massale opgelegde sluiting, het verbod op ondernemen. Faillissementen, mentale problemen, werkloosheid, ..."

"Iedereen is het erover eens dat er geen sluitende wetenschappelijke evidentie bestaat over de impact van opening horeca en contactberoepen op het aantal besmettingen."