Wouter Beke aan het kruis genageld: "Hij laat ons stikken van de wieg tot het graf"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) ligt dezer dagen zwaar onder vuur. Velen roepen om zijn ontslag.

Nadat een baby mishandeld werd in een kinderopvang in Mariakerke, met de dood tot gevolg, bleek later dat een kinderopvang in Schoten werd uitgebaat door een vrouw die eerder een veroordeling wegens kinderhandeling opliep.

Joël De Ceulaer van De Morgen heeft genoeg gezien. In een column in de krant maakt hij brandhout van het beleid van Beke.

"Nadat u van de rusthuizen sterfhuizen maakte, veranderde u wat de veiligste plekken ter wereld moeten zijn in potentiële oorden van levensgevaar. U bent de man die ons van de wieg tot het graf verwaarloost, laat stikken en negeert", staat er te lezen.

Bijzonder harde woorden, vindt N-VA-politicus Axel Ronse. "Ik ben geen partijgenoot van Wouter Beke en heb ook heel veel bedenkingen bij het hele crèche-verhaal. Maar Beke op die manier zo keihard op de man aanvallen... Dat heb ik nog nergens zo gezien. Zelf de vuilste partijen doen dat niet", schrijft Ronse op Twitter.

Beke zelf gaf eerder al aan niet te zullen opstappen (lees hier zijn reactie). CD&V-voorzitter Joachim Coens schaarde zich achter hem.