Steven Van Gucht heeft goed en slecht nieuws: "Komt door het vaccin"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht heeft de coronacijfers bekeken en komt tot twee vaststellingen: enerzijds is er verontrustend nieuws, anderzijds is er bijzonder goed nieuws.

"We bevinden ons momenteel in onrustig vaarwater. En het is nog niet duidelijk wanneer de wind zal gaan liggen. De besmettingen stijgen nog steeds, maar gelukkig is het tempo van de stijging aan het vertragen", zei de viroloog tijdens een persconferentie.

Tegelijkertijd zijn er onrustwekkende signalen uit de ziekenhuizen, met een hoger aantal opnames en een aanhoudende stijging van het aantal door Covid-patiënten bezette bedden. En dit zowel op de algemene afdeling als op intensieve zorgen."

Vaccinatie

"Beter nieuws is er over het aantal overlijdens. De sterftecijfers tonen nu meer en meer een duidelijk en ontegensprekelijk effect van de vaccinaties in de woonzorgcentra. Steeds minder bewoners moeten gehospitaliseerd worden en overlijden aan Covid. We zien hierin duidelijk de handtekening van de vaccinatiecampagne. Het vaccin toont zijn kracht, ook bij de meest kwetsbare mensen in onze samenleving."