Stevige brief aan ‘Meester Frank’: “Stop met de bevolking te behandelen als stoute kleuters”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Op sociale media schreef Geert van Driessche een brief aan ‘Meester Frank’, waarmee hij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bedoelde.

Geert van Driessche heeft het niet hoog op met de houding van Frank Vandenbroucke. “Elke dag komt u ons met veel animo en een grijns op uw gelaat en met opgestoken vingertje vertellen wat we nu al maanden niet meer mogen doen en welke boetes u ons zal opleggen als de stoute leerlingen niet naar u luisteren.”

Van Driessche wijst er Vandenbroucke op dat het zijn plicht is een vaccinatieplan op te stellen, maar dat het niet echt vooruitgaat. “De manier waarop u als minister van Volksgezondheid de landgenoten aanpakt en stimuleert om vol te houden zonder enig perspectief te bieden doet me eerder denken dat u de minister van Volksongezondheid moet genoemd worden waarbij er elke dag tientallen nutteloze en vermijdbare doden te betreuren vallen.”

De vele vraagtekens rond de vaccinatie zijn een probleem. “U weet zelfs nog niet hoe u de bevolking gaat vaccineren laat staan in welke volgorde! Ik hoor dat er mogelijks op alfabet zal gewerkt worden om de volgorde te bepalen! U zal maar Zweegers heten denk ik dan.”

Stop met op televisie en radio te komen

Van Driessche hekelt ook de talrijke televisieoptredens van ministers en experts. “Stop met de bevolking te behandelen als stoute kleuters en stop met ons elke dag te overdonderen met uw angstscenario’s en doemdenken. Stop met elke dag op te draven in de tientallen programma’s op tv en radio om te komen zeggen hoe slecht we ervoor staan. Blijf weg en doe uw job desnoods dag en nacht zoals de zorgverleners moeten doen die u zou bewierookt. Laat de experten in hun ziekenhuizen en labo’s dag en nacht werken ipv hen een biermerk te laten promoten op een markt.”

“Beste Meester Frank u heeft nog een kans om iets positiefs te doen maar doe het dan nu voor het effectief te laat is. Doet u dat niet dan bent u verantwoordelijk voor deze chaos”, besluit Van Driessche.