Stevige kritiek op Marc Van Ranst na wat hij gedaan heeft: "Kinderachtig, wat een kleuter"

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst krijgt heel wat kritiek nadat hij online een slechte recensie gaf aan La Ciboulette. Dat is het restaurant in Knokke-Heist dat een foto van de viroloog, premier De Croo en minister Vandenbroucke in de etalage hing, vergezeld van een verbodsbord.

Van Ranst gaf het restaurant één ster en schreef: "Ik ben blijkbaar niet welkom in dit restaurant. De zaakvoerders mogen zich altijd excuseren, dan gaat deze recensie weg."

Dit leidt tot kritiek op sociale media. "Het dieptepunt is bereikt, wie niet akkoord is met hem wordt persoonlijk aangevallen. Of je levenswerk wordt kapotgemaakt", schrijft Michel op Twitter.

"Van Ranst is erin geslaagd een vrij hoog percentage van de bevolking tegen zich op te zetten. Daarmee ondergraaft hij het draagvlak voor al dan niet terechte maatregelen. Hij faalt en de politiek zou moeten ingrijpen", vindt Peter.

Respect

Van Ranst zelf zegt dat respect van twee kanten moet komen: "Ik heb onnoemelijk groot respect voor de enorme moeilijkheden die de horeca nu kent. Echter, indien ze zoiets aan hun vitrine hangen, dan vermindert dat respect een heel klein tikkeltje. Respect komt van twee kanten."