Verpleegster op intensieve deelt pakkende verhalen: "Dit zijn de mensen achter de getallen"

door: STS
corona ziekenhuis Brussel
Afbeelding bron: Photonews

Een verpleegster die in een ziekenhuis op een afdeling intensieve zorgen werkt, heeft op sociale media beschreven hoe enkele van haar patiënten eraan toe zijn.

Verpleegster Jessica omschrijft op Twitter wat ze dagelijks ziet. Over een eerste anonieme coronapatiënt schrijft ze: "Deze persoon heeft geen voorgeschiedenis, geen overgewicht, is niet gevaccineerd en is 42 jaar."

"Na een week aan de beademing, waarvan één dag in buikligging, bleek de detubatie (het verwijderen van de beademingsbuis) van korte duur."

Over een tweede patiënt schrijft de verpleegster: "Geen voorgeschiedenis, een verhoogde BMI, niet gevaccineerd en 59 jaar. Beademd in buikligging en met de typische instabiliteit die we inmiddels zo goed van Covid kennen."

Niet reanimeren

Over een derde patiënt schrijft ze: "Diabetes in de voorgeschiedenis, geen overgewicht, geen vaccin en 69 jaar. Vandaag op de dag af één maand ziek. Waarvan drie weken in coma aan de beademing. Met alle toeters en bellen die je maar bij de intensive care kan bedenken, en nog onvoldoende herstel. Vandaag werd er een 'niet reanimeren-beleid' afgesproken.

"En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Dit zijn de mensen achter de getallen. Dit zijn de mensen die niet weten of ze dit gaan overleven of niet."

"Inmiddels weten we dat je ook na langdurig ziekbed van Covid nog goed kan herstellen. Maar dan moet men wel hier doorheen."

Download nu de gratis app van Redactie24