Pas bevallen verpleegster sterft aan corona: "Ze werd onder druk gezet om te blijven werken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een hoogzwangere verpleegster die overleden is aan het coronavirus, werd onder druk gezet om te blijven werken. Dat verklaarde haar echtgenoot tijdens een hoorzitting.

De 28-jarige Mary Agyeiwaa Agyapong werkte in het Verenigd Koninkrijk in het Universitair Ziekenhuis van Luton en Dunstable. "Ze was heel bang om het coronavirus mee naar huis te brengen. Ze vertelde me dat het ziekenhuispersoneel heel bang was van het virus", zei weduwnaar Ernest Boateng volgens het Engelse Metro.

Zijn vrouw stopte met werken tijdens haar zwangerschap doordat ze rugklachten kreeg. Volgens de man werd zijn vrouw onder druk gezet om weer aan de slag te gaan.

De verpleegster werd in het ziekenhuis opgenomen toen ze 35 weken zwanger was. Dochtertje Mary kwam via een keizersnede ter wereld. Maar de kersverse moeder overleed vijf dagen later. Als doodsoorzaak werden Covid-19 en een longontsteking genoteerd. "Wat een gelukkig moment moest zijn, veranderde al snel in een traumatisch en pijnlijk verlies", aldus haar echtgenoot. Volgens hem liep ze het virus op tijdens het werken.