Woonzorgcentrum houdt binnenshuis groepsactiviteiten voor bewoners

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In heel wat woonzorgcentra hebben de bewoners ondertussen een tweede vaccinatieronde achter de rug. Beetje bij beetje keert daar het normale leven terug.

In het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Wezembeek-Oppem hebben de bewoners een tweede spuitje met het coronavaccin achter de rug. Dat zorgt ervoor dat hun gewone leven van vroeger weer terugkomt.

Zo is het weer toegestaan om onderling contact te hebben en ook de groepsactiviteiten komen opnieuw op gang. Toch blijft volgens de regels een mondmasker en social distancing verplicht.

"We kunnen inderdaad de teugels wat vieren", zegt directeur Jean-Pierre Van Dam van WZC Onze-Lieve-Vrouw aan VRT Nieuws. "Dat zal de leefbaarheid doen toenemen, want niemand zit graag alleen op een kamer. De mensen zoeken mekaar opnieuw op, we hebben al een zangnamiddag gehad, een fotosessie en ook een bingo.”

Voor het bezoek blijven de regels gelden als vroeger. Eén vaste bezoeker per week en een wisselende bezoeker om de veertien dagen blijft van toepassing. De directeur is blij dat het sociale leven weer op gang komt.