Ziekenhuispersoneel boos op politici en bevolking: "Toen nog applaus, en nu dit"

door: STS
Afbeelding bron: Unsplash

Medewerkers van het Universitair Ziekenhuis van Brussel hebben woensdag geprotesteerd. Tegen de politici, die volgens hen te lang aarzelen en niet naar experten luisteren, en tegen mensen die de coronamaatregelen niet naleven.

Zes medewerkers, waaronder CEO Marc Noppen, gingen uit protest op het dak staan, om met grote letters het woord 'stop' te vormen en een spandoek met de slogan '#stopcorona' op te hangen. Dat deden ze niet toevallig om vijf minuten na 12.00 uur.

"We roepen het - letterlijk - van de daken in naam van de ganse zorgsector: Stop! Sommigen hebben het blijkbaar nog altijd niet begrepen: Stop het virus. Stop, mensen, met het niet volgen van maatregelen. Stop, politici, met aarzelen en dralen en met het niet luisteren naar experts."

Applaus

"Bij de eerste golf kregen de zorgverleners applaus en werden ze in de bloemetjes gezet. Tijdens deze tweede golf moeten de zorgverleners voor hun eigen bescherming en die van hun naasten en patiënten oproepen om de regels te respecteren."

"Op hun beurt applaudisseren de zorgverleners nu voor wie de veiligheidsregels wél respecteert. Het stop-initiatief is ook een grote dank u aan alle gezondheidsmedewerkers die zich onder grote druk hard inzetten."