Ziekenhuispersoneel is "moe en boos" en haalt vlijmscherp uit naar niet-gevaccineerden

door: STS
corona ziekenhuis Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De verpleegkundigen van de dienst intensieve zorgen van het UZ Brussel zijn "moe en boos". Ze hebben een open brief geschreven.

Het personeel zegt tijdens de eerste, tweede en derde golf van het coronavirus maandenlang dag en nacht gezwoegd te hebben, tijdens de week en in het weekend. De fysieke en mentale vermoeidheid is groot.

"Nu is er voor de vierde keer in anderhalf jaar een nieuwe progressieve toename, die vooral en alweer de intensieve zorg belast, en de zware zorg voor niet-Covid-patiënten wederom bedreigt."

Niet gevaccineerd

"Ditmaal belanden hoofdzakelijk de niet-gevaccineerden op intensieve zorg. Verpleegkundigen op intensieve zorg zijn verontwaardigd, omdat deze golf kon vermeden worden."

"Ze zijn boos omdat opnieuw het uiterste van de verpleegkundigen wordt gevraagd. Met zelf terug het risico besmet te worden door hun patiënten moeten verpleegkundigen voor de vierde keer een groot aantal coronapatiënten opvangen."

"Boos over het gevoel niet gewaardeerd te worden door de overheid. Over het personeelstekort om deze golf aan te kunnen. Over het gebrek aan respect voor zorgverleners bij de mensen die zich niet laten vaccineren maar wel ongegeneerd de gezondheidszorg belasten."

"Over het aantal geklopte uren en de verloftellers die nog hoog staan (wanneer gaan die weer opgenomen kunnen worden?). Over de komende maanden die beloven even zwaar te zullen worden als het voorbije anderhalf jaar."

Grens overschreden

"Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen? De grens van het redelijke is al lang overschreden. Wij zijn moe en boos. Dit moet stoppen."

De volledige brief kan je via deze link lezen.