Dit zijn de populairste honden- en kattenrassen én de populairste namen voor ons huisdier

door: MRO
honden en baasje
Afbeelding bron: Pixabay

Vorig jaar werden in Vlaanderen ongeveer 85.000 katten en iets meer dan 97.000 honden geregistreerd. Uit de registraties blijkt welke de populairste rassen en namen zijn.

Sinds 1998 geldt een identificatie- en registratieplicht voor honden en sinds 2017 ook voor katten. Voor de dieren verhandeld worden, moeten ze geregistreerd worden in de databanken DogID of CatID.

Dat heeft verschillende voordelen. Katten en honden kunnen makkelijk thuisgebracht worden als ze verdwalen. We krijgen via de databanken ook een kijkje in bepaalde evoluties.

Populairste hondenrassen en -namen

Het populairste hondenras in 2022 is de straathond, gevolgd door de chihuahua, de labrabor retriever, de border collie, de teckel, de keeshond en de golden retriever.

De populairste namen voor een reu zijn: Max, Jack, Balou, Milo, Marcel en Rocky. Voor een teef wordt het vaakst gekozen voor Luna, Nala, Mila, Lola, Bella en Pippa.

Populairste kattenrassen en -namen

De meest geregistreerde kattenrassen zijn achtereenvolgens de Europese kat, Felis Vulgaris, Britse korthaar, Huiskat korthaar, Maine Coone, Ragdoll.

De populairste namen voor een kater zijn Simba, Felix, Oscar, Leo, Marcel en Maurice. Een kattin krijgt het vaakst deze namen: Nala, Luna, Mila, Lola, Marie en Lilly.