Gevaarlijke hond bijt jongen (10) dood: "Door zijn schoen wist ik dat het mijn zoontje was"

door: STS
Jack
Afbeelding bron: Facebook.com/nintemzo64

De moeder van een jongetje dat stierf na een hondenaanval, zegt dat ze haar zoontje moest identificeren aan de hand van zijn schoenen. De hond had hem vreselijk toegetakeld.

De 10-jarige Jack Lis uit Caerphilly in Wales werd bijna twee jaar geleden nabij zijn thuis aangevallen door een XL Bully. Het jonge slachtoffer overleefde de aanval niet.

Recent verwondde een XL Bully drie mensen in Birmingham. De moeder van Jack heeft kritiek op de Britse regering, die een verbod op de gevaarlijke soort overweegt, maar volgens haar niet genoeg doet.

"Om deze plaag van hondenaanvallen te stoppen, is het verbieden van XL Bully's niet genoeg. We moeten verder gaan, dieper gaan. Zodra ze verboden zijn, stappen mensen elders op over", vertelde ze aan The Mirror.

"Stop niet bij een verbod, want er is ook dringend actie nodig tegen de illegale fokkers en de gevaarlijke en onverantwoordelijke eigenaars. De mensen die hun honden mishandelen en de fokkers, die nest na nest kweken zonder zich zorgen te maken over het welzijn van de honden."