Hele buurt in angst door bijtende honden: Hondje halfblind, kinderen kunnen niet buiten spelen

door: STS
American bully
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Buurtbewoners leven in angst in de wijk Driesakker in Oevel (Westerlo). Drie American Bully's vallen er andere honden aan.

Zo werd Sloeber, de hond van Karina, toegetakeld toen één van de honden van de buren, een American Bully, over de omheining sprong en hem aanviel.

"Ik had angst en begon te bibberen en te wenen. Ik kreeg hem niet los. Ik dacht: die is dood. Als de buren mij niet waren komen helpen, had hij hier niet meer gezeten", vertelde baasje Karina aan RTV.

"Aan zijn oog had hij een diepe wonde, die is nu genezen. Maar hij is voorgoed blind aan dat oog. Hij is elf jaar en nu wordt hij blind door dat incident. Maar hij is er nog, gelukkig, want hij is mijn beste vriend."

Volgens de regionale zender zijn er nog twee honden en een persoon aangevallen door de American Bully's. Ook de hond van Monica werd aangevallen. "De kinderen hebben schrik, de ouders hebben schrik, zelfs de oudere mensen hebben schrik", zegt zij.

"Niemand durft hier met zijn hond naar buiten te gaan. Kinderen kunnen niet meer spelen, ze hebben altijd toezicht nodig, al is het gewoon om over te steken."