Mensen zien maatregel niet zitten: "Straks moeten we nog vragen of we naar het toilet mogen"

door: STS
Ergernis - teleurstelling
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

In Nederland vindt de partij CDA dat er een minimumleeftijd moet worden ingevoerd voor het kopen van fastfood indien fastfoodketens hun aanbod niet gezonder maken.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag wat zij van dit idee vinden.

"Dan gaan anderen het halen, net zoals bij rookwaren en dergelijke", denkt Marie-Louise.

"Het loopt echt de spuigaten uit. Mogen mensen nog iets zelf beslissen? We moeten de wet niet gespeld worden door gekken en onnozelaars", vindt Eddy.

"Dat wil dus zeggen dat kinderen die misschien één keer per maand daar iets gaan eten ook gestraft moeten worden", merkt Georges op.

"Ieder zijn zin laten doen", vindt Alexandra.

"Het moet niet gekker worden. Gaat er binnenkort voor alles een wet, verbod of toelating nodig zijn? Gaan ze ons beslissingsrecht over alles en nog wat aanvechten omwille van 'het is goed om...'? Hou daar toch mee op. Ontraden: ok. Maar verbieden: nee", zegt Gerard.

"Hoe is het toch mogelijk? We moeten onze laatste euro afgeven en dan proberen ze zich nog te bemoeien met wat wij en onze kinderen mogen eten", schrijft Ingrid.

"Als de mensen eens gingen onderzoeken wat er in die hamburgers zit, heb je geen minimumleeftijd meer nodig, dan kan je de deuren sluiten", stelt Erik.

"Straks moeten we nog vragen of we naar het toilet mogen", stelt Christina.

"Ik vind dat ieder voor zichzelf moet uitmaken wat hij eet. Zolang je alles met mate eet, is er geen probleem", stelt Paul.

"Laat ze in Nederland maar doen. Wij leven hier niet in Nederland", schrijft Anita.

"Belachelijk. Iets wat verboden wordt is trouwens meer in trek bij jongeren. Lekker stiekem een hamburger eten", schrijft Luc.

"Ze zouden beter eerst een algemeen verbod invoeren op roken als ze echt inzitten met de gezondheid van de mensen. Maar daar hebben ze te veel inkomsten van. Een verbod op fastfood gaan ze niet voelen", zegt Ronny.