Slecht nieuws over de prijs van brood: Bakkersfederatie is klaar en duidelijk

door: STS
brood
Afbeelding bron: pexels

Het lijkt erop dat we ons geen illusies moeten maken: een brood van de warme bakker gaat niet meer goedkoper worden. Dat bevestigt de Bakkersfederatie.

Gestegen grondstofprijzen, hogere loonkosten en de energiecrisis zorgden voor heel wat prijsstijgingen. Dat is niet anders bij brood, dat bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro per stuk kost.

Intussen zijn de energieprijzen weer fel gedaald, maar de prijs van een brood niet. En dat zal ook niet meer gebeuren. "Elektriciteit en gas hebben er niets meer mee te maken. Iedereen kreeg loonopslag en de grondstofprijzen stegen. Dat wordt allemaal doorgerekend aan de klant", vertelde Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie op Radio2.

"De bakkers zouden graag de prijs van een brood laten zakken, maar dat gaat gewoon niet. Niet alleen de loonindex steeg vorig jaar met maar liefst 12%, ook grondstoffen voor bakkers worden duurder."

"Zolang de lonen niet zakken, zal de broodprijs niet zakken. De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", concludeert Ceulemans.