Kersverse vader schudt baby dood "met de kracht van een auto-ongeval"

door: STS
baby
Afbeelding bron: Pixabay

Een jonge vader heeft de dood van zijn zeven weken oude baby veroorzaakt. Hij schudde het kind door elkaar toen de moeder aan het werken was.

De 26-jarige jongeman uit het Engelse Burnley zei aanvankelijk dat hij zijn zoontje Abel-Jax levenloos had aangetroffen in zijn wieg.

Later gaf hij toe het kind door elkaar geschud te hebben. De baby liep hierbij fatale hersenschade en ernstige bloedingen op.

Er zijn ook aanwijzingen dat het kind al eerder door elkaar werd geschud en er zouden ook sporen zijn van herstellende ribben na een breuk.

Volgens de openbare aanklager zijn de verwondingen van zulke aard dat ze geen accidentele oorzaak kunnen hebben, meldt The Sun. Hij zegt dat de verwondingen anders zouden gebeurd zijn "in een situatie als een auto-ongeval of de val van een gebouw met meerdere verdiepingen".

De vader moet nu voor de rechtbank verschijnen. Hij pleit schuldig aan doodslag maar de openbare aanklager is van mening dat hij de baby bewust ernstige schade wilde toebrengen en gaat uit van moord.

(Archieffoto)

Ontdek nu de gratis app van Redactie24