Akelige ontdekking: in één maand al zes kadavers van honden aangespoeld

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije dagen zijn opnieuw drie kadavers van honden aangespoeld: twee in Oostende en eentje in Nieuwpoort. Nadat er zo’n maand geleden ook al eens drie soortgelijke kadavers via zee op het strand van Oosteroever belandden, doet Politie Oostende een nieuw oproep naar getuigen.

Op 6 december verspreidde Politie Oostende een persbericht nadat er drie hondenkadavers waren aangespoeld op Oosteroever, in de zone tussen de Oostelijke Strekdam en Fort Napoleon. De lichamen strandden respectievelijk in de periode tussen 13 en 19 november, op 21 november en op 2 december. Het ging telkens om vrij jonge dieren van een gelijkaardig ras die niet gechipt waren.

Onlangs spoelden nog eens drie hondenkadavers aan. Ook bij deze drie recente vondsten gaat het om ogenschijnlijke jonge dieren van vermoedelijk hetzelfde ras en wederom zijn ze niet gechipt. Net als bij de eerste drie vondsten was de vacht van de dieren al voor een stuk ontbonden door toedoen van het water.

Politie Oostende blijft deze voorvallen onderzoeken en houdt alle mogelijke pistes open. Al is het wel opvallend dat nu al zes ongechipte honden van vermoedelijk hetzelfde ras en dito leeftijdsgroep zijn aangespoeld, zonder dat iemand melding maakt van een vermist huisdier.

Om het onderzoek verder te helpen, doet de gespecialiseerde dienst Omgevingshandhaving een nieuwe oproep naar mogelijke getuigen en tipgevers om deze zaak op te helderen. Een oproep begin deze maand leverde geen bruikbare tips op, maar Politie Oostende behoudt de hoop op een doorbraak.

Tips mogen bezorgd worden op pz.oostende.omgevingshandhaving@police.belgium.eu.