Opgelet als je deze vrouwen ziet: Bel meteen de politie

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Een oudere man is het slachtoffer geworden van diefstal. Dat gebeurde toen hij in het ziekenhuis lag.

Tussen dinsdag 28 november 2023 en vrijdag 8 december 2023 lag de man in Hasselt in het ziekenhuis. Vlak daarvoor of tijdens zijn verblijf daar werd zijn bankkaart gestolen. Het is niet duidelijk hoe de criminelen zijn pincode konden bemachtigen, maar er werd gedurende een periode van twaalf dagen geld afgehaald van zijn rekening. En werden ook dure aankopen gedaan met zijn geld.

Politie en parket zijn op zoek naar twee verdachten. Het gaat om twee vrouwen, die zowel in Aarschot, Antwerpen als in meerdere Brusselse gemeenten in beeld kwamen terwijl ze geld afhaalden.

"De eerste verdachte is een vrouw met donker haar en donkere ogen. Bij een eerste geldopname, op 28/11/2023 in Aarschot, draagt zij een lange bruine jas, een bruine sjaal en zwart/witte sneakers van het merk Nike."

Opvallende broek met Winnie de Poeh op

"Op 29/11/2023 komt zij in beeld, gekleed in een roze hoodie, en op 30/11/2023 draagt zij een geruite pyjamabroek en grijze kamerjas. Op 1/12/2023 wordt ze gefilmd in een pyjamabroek en regenjas en op 05/12/2023 in een roze hoodie met opvallende broek met motieven van Winnie de Poeh. Deze laatste geldopnames gebeurden in Evere, Strombeek en Laken."

"De tweede verdachte is een vrouw die iets zwaarder gebouwd is. Zij heeft kort, bruin haar, draagt een bril en heeft een gouden ring aan haar linkerhand. Zij komt op 07/12/2023 in beeld in Laken en draagt een witte mantel, een geruite sjaal en zwarte laarzen."

"De dag nadien, op 08/12/2023, komt ze opnieuw in beeld en draagt ze een zwarte jas, een blauwe jeans en heeft ze een opvallende draagtas bij zich. Op een ander moment is ze gekleed in een grijze jas, met een zwarte hoofddoek op."

Wie informatie kan verstrekken wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.