Vreselijk: 89-jarige man ziet duizenden euro's spaargeld van rekening verdwijnen

door: STS
Bejaarde drinkt koffie
Afbeelding bron: pexels

Een hoogbejaarde man is het slachtoffer geworden van bankkaartfraude. De politie kon twee verdachten oppakken.

De feiten speelden zich af in Turnhout. "Een 89-jarige man werd gebeld door een valse bankmedewerker, die beweerde dat er verdachte betalingen waren gebeurd vanop zijn bankrekening", laat de lokale politie weten.

"De bankmedewerker zei dat er nog iemand zou langskomen om de bankkaart van de man op te halen. En dat gebeurde ook. De tweede verdachte nam niet alleen de bankkaart van het slachtoffer mee, maar ook de pincode."

"Al snel werd duidelijk dat de twee wellicht geen echte bankmedewerkers waren. Het slachtoffer zag hoe er op korte tijd enkele duizenden euro's van zijn bankrekening verdwenen, niet alleen door geldopvragingen in Turnhout en Oud-Turnhout, maar ook door dure aankopen in een elektrowinkel."

De politie kon een wagen linken aan de feiten. Dat voertuig werd enkele dagen later onderschept in het Oost-Vlaamse Aalter. Er zat een vrouw achter het stuur, die herkend werd van camerabeelden van plaatsen waar de gestolen bankkaart gebruikt werd. Ze werd opgepakt.

Later werd nog een tweede verdachte, een man, onderschept en opgepakt. De onderzoeksrechter besliste om beide verdachten aan te houden.