Zware agressie tegen jonge meisjes en getuige: “Bedreigd met een mes aan bushalte”

door: BVDO
Agressie Eupen
Afbeelding bron: Federale politie

Op dinsdag 7 maart 2023 rond 16.15 uur hebben in Eupen twee personen de gsm afgeperst van twee jonge meisjes die bij de bushalte in de Rue de la Gare stonden.

Een getuige greep in en gaf de telefoon terug. Toen de bus aankwam ontstond er een woordenwisseling. De daders vielen de getuige aan en sloegen hem op het voetpad.

Met de hulp van een passagier kon het slachtoffer in de bus te stappen, maar de daders bleven het slachtoffer bedreigen met een scheermes en een mes. Ook de buschauffeur werd bedreigd door het beschermende glas. Uiteindelijk kwamen de daders naar buiten en vluchtten weg. Het mes lieten ze achter.

De 1e dader is tussen de 20 en 25 jaar oud en is mager. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een afgewassen jeans met gaten, een zwart gewatteerd jasje en een zwarte muts. Hij had een zwarte rugzak van het merk "Camel" bij zich.

De 2e dader is tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en heeft donker kort geknipt haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte broek, een zwart gewatteerd jasje met kap en witte sneakers met zwarte lijnen.