Té heet om naar Spanje op vakantie te gaan? Nu al kreunen onder 40 graden

door: MRO
Spanje zomer
Afbeelding bron: MRO

Het is nog maar april, maar toch is het al kreunen onder een verzengende hitte in Spanje. De temperatuur loopt er nu al gigantisch hoog op, de hittegolf is een feit.

Op zaterdag steeg de temperatuur in de regio Murcia tot zowat 40 graden in de zon. Bovendien is de wind er zo warm dat die aanvoelt als een haardroger op je lichaam en niet zorgt voor enige verkoeling.

Het gevolg is dat de airco's al volop draaien om het binnen koel te houden en dat heel wat mensen binnen blijven ofwel de schaduw opzoeken. Bovendien blijft de verhoopte neerslag uit en dat heeft nare gevolgen voor de landbouw.

zee Spanje vakantie
Afbeelding bron: MRO

Belgen vragen zich af of het nog wel een goed idee zal zijn om in de zomermaanden een reis te boeken naar de populaire vakantiebestemming.

"We zien dat daar de laatste 5 jaar quasi ieder jaar hitteperiodes zijn of hittegolven. Ook het water uit de Middellandse Zee warmt daardoor snel en sterk op", stelt weerman David Dehenauw bij Radio 1.

"Vorig jaar hebben we voor het eerst 30 graden gemeten rond Corsica, met als gevolg dat zich daar fikse onweders hebben voorgedaan."