Zo bereiden Vlamingen zich voor op de extreme hitte die er aankomt

door: MRO
hitte hittegolf zomer warmte temperatuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Dinsdag zal de maximumtemperatuur oplopen tot in de buurt van 40 graden. We vroegen aan onze lezers hoe zij zich voorbereiden op deze extreme hitte?

'Hoe bereid jij je voor op de hitte die eraan komt? Welke voorzorgen neem je voor jezelf en voor je huisdieren?', vroegen we aan onze lezers. Een greep uit de reacties.

"Niet overdrijven over 2 dagen hitte...ik krijg mijn tijd ´s morgens vroeg, ´s avonds laat buiten of eventueel binnen wel om...! Veel drinken, koud fruit en een ijsje maken het zeker dragelijk! Woensdag is het al een pak frisser."

"Binnen blijven en ramen verduisteren. En voor de poezen frisse natte handdoeken op de vloer leggen. Koelmatten vind ik gevaarlijk met hun scherpe nageltjes."

"Weinig doen, zon vermijden, licht eten en veel drinken."

"Als potdicht houden, de ventilator (3) en binnen blijven. Dat geldt ook voor de honden."

"Dinsdag opsluiten thuis. Gelukkig heb ik net verlof anders had ik een groot probleem als huishoudhulp, maar wat moet dat moet."

"Genoeg drinkwater in huis en regelmatig afkoelen in de douche, dat zal moeten volstaan."

"Lege flessen van cola vullen met water  en de vriezer in. Eens bevroren er uithalen, natte handdoek erover en de blazer ervoor: lekker fris in huis. De hond en poezen liggen er voor." 

Tags hitte