Man die zijn ex-vriendin aanviel met zwavelzuur in Antwerpen wilde zelfmoord plegen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Vanmiddag heeft de 58-jarige Jean-Pierre W. zijn ex-vriendin aangevallen. Hij goot vermoedelijk zwarvelzuur over haar terwijl ze aan het wachten was op de bus aan het Sint-Jansplein in Antwerpen.

Overbuurman Frank merkt op in Het Laatste Nieuws dat slachtoffer Ragna op haar hoede was. “Ik heb Ragna vanmorgen nog zien lopen in onze straat. Zij keek de hele tijd over haar schouders”, zegt hij. De vrouw werd gestalkt door haar ex Jean-Pierre W, al een jaar lang.

Ze wilde zaterdag klacht neerleggen bij de politie. Maar nog voor ze dat kon doen werd ze vanmiddag verrast door haar ex. “Samen met haar dochtertje had zij hier een appartement maar het gebeurde geregeld dat zij bij haar vriend Yves bleef slapen, gewoon uit schrik. Die twee hadden niets samen maar bij hem voelde zij zich veiliger tegen de pesterijen van haar ex", luidt het nog bij de overbuurman.

Dader Jean-Pierre W. is ook geen onbekende voor het parket. Hij is gekend voor tal van kleinere feitjes zoals diefstallen en slagen en verwondingen. Het Snelle Respons Team van de politie vond hem terug in Borgerhout op een schuiladres. Hij was onder invloed van medicatie en wilde naar eigen zelfmoord plegen.