Albert Heijn geeft man winkelverbod van één jaar nadat die iets vervelends ontdekt heeft

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Fer Pusters zal zijn boodschappen niet meer kunnen doen in de Albert Heijn. Hij mag er simpelweg niet meer binnen.

Je rekent bijvoorbeeld een zak groenten af aan de kassa. Je betaalt dan ook het gewicht van het product. Maar dan verschijnt er op het kassascherm meer gram dan het daadwerkelijke gewicht. En dat kost geld.

De 63-jarige Pusters kocht vier jaar geleden bij de Albert Heijn aan het Beatrixplein in Zetten een zak sperzieboontjes van precies 400 gram. Op de kassabon stond echter 425 gram. De volgende keer was er bij de zakken fruit twee keer een verschil van 15 gram. “Ik heb bij de informatiebalie mijn geld teruggekregen. Diezelfde middag vertelde de manager dat de weegschalen aan de kassa werden nagekeken. Maar het probleem bleef zich voordoen", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Een van de oorzaken is waar het kasspersoneel zijn handen neerlegt. "Dat doen ze niet met opzet, maar het beïnvloedt de weegschaal. Het verschil in grammen is niet veel, maar als je dat van iedere klant pakt, levert het miljoenen euro’s op", merkt Pusters op.

In vier jaar klaagde Pusters 26 keer bij vier verschillende managers. Het leverde hem uiteindelijk een winkelverbod op. Op 10 maart 2018 kreeg hij te horen dat hij de Albert Heijn in Zaandam een jaar lang niet meer binnen mag. “Die dag sprak ik over oplichting en betrok daarbij ook andere wachtenden in de rij”, herinnert Pusters zich. Nu doet zijn vrouw de boodschap bij Albert Heijn. “Ik ben er eerder welkom als ik een overeenkomst teken om niet meer in discussie te gaan over de weegschalen. Dat ga ik niet doen.”