VTM

Tanja Dexters opent haar bar met man die in de gaten wordt gehouden door de politie: Al 22 faillissementen achter zijn naam en dat is niet toevallig

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week opent Tanja Dexters (41) haar nieuwe horecazaak in Antwerpen. ‘Flamingo Bar’ zal de zaak heten.

Tanja besloot een horecazaak te openen nadat ze iemand uit de horecawereld tegen het lijf was gelopen. Wie dat was wilde ze niet kwijt. “Die wenst anoniem te blijven”, zei ze. Het Nieuwsblad kwam te weten dat die persoon Atila Usul is.

GEEN ONBEKENDE
Usul is geen onbekende bij het gerecht. Hij is een omstreden ondernemer die al een tijd op de radar staat van speurders van de financiële cel van het parket. Begin vorig jaar werd hij nog samen met enkele familieleden opgepakt op verdenking van grootschalige witwaspraktijken, maar opnieuw vrijgelaten. Usul, ­bekend van projecten zoals Heide Beach Club en La Famiglia in Waasmunster, Good Life Beach en The Italian in Stekene en King Kong Bar in Sint-Niklaas, wordt verdacht van het wegsluizen van honderdduizenden euro's naar Turkije.

ELECTRONISCH TOEZICHT
Hij stond ook een tijdje onder elektronisch toezicht. Hij had toen al 22 failissementen achter zijn naam staan. “In een van zijn horecazaken in het Waasland verdiende hij in twee maanden een miljoen euro. Er werd geen eurocent btw, belastingen of RSZ betaald”, zegt iemand dicht bij het onderzoek.

ONDERZOEK
En ook nu loopt er nog een onderzoek tegen hem. Hij zou via koeriers cash geld naar Turkije brengen. “Mensen mochten op zijn kosten op vakantie gaan. Het enige wat ze moesten doen, was een rugzakje meenemen, dat in de luchthaven door iemand zou worden opgehaald. Zo hoefde Usul zich niet te verplaatsen”, luidt het. “Hij weet zichzelf altijd goed buiten schot te houden.”

NEGATIEVE CIJFERS
En net met zo iemand gaat Tanja Dexters in zee. Tanja heeft met ‘Ladexters’ ook een eigen bedrijf. Daar gaat het niet zo goed mee. In 2016 maakte ze op het einde van de rit nog verlies. Graydon, een autoriteit op het vlak van financiële analyses, geeft Ladexters dan ook een onvoldoende.