VTM

Imke Courtois verrast: “Die persoon staat op gelijke hoogte met mijn vader"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Imke Courtois zit vaak rond de tafel bij Karel Vannieuwkerke wanneer de Rode Duivels spelen. Imke is een kind van gescheiden ouders.

"Ik hield als kind een dagboek bij. Dat ging dan over mijn vriendjes, zoals kindjes wel vaker doen. Om de twee maanden schrijf ik nu nog op twee A4’tjes wat ik meegemaakt heb en hoe ik daarover denk. Ik denk soms na over de bijdrage aan dit leven of de dood. Ik vind het boeiend te weten hoe ik over die denk en hoe dat evolueert", zegt Imke bij Radio 2.

"Ik zie dat mijn mama en papa gelukkig zijn door hun scheiding. Ik vond het niet leuk om naar mijn vader te gaan. Niet dat ik hem niet graag zag, maar uit angst. Mijn vader is een lieve man met een groot hart. Hij heeft minder structuur in zijn leven als mijn moeder. Structuur geeft soms ook een gevoel van veiligheid. Ik was een mama’s kindje."

"Maar mijn stiefvader staat gelijk op het niveau van mijn vader. Mijn stiefvader was er al vanaf mijn vierde. Hij heeft altijd heel goed voor mij gezorgd. Mijn vader is ook opnieuw getrouwd geweest. Daardoor heb ik twee halfbroers gekregen, een mooi cadeau. Ze zijn wat jonger dan ik. Ik beschouw ze als mijn echte broers."