VTM

Sergio Herman: “Ik ben dat hele circus kotsbeu, voor mij hoeft die bullshit niet meer”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Geen ingewikkelde recepten meer voor tv-kok Sergio Herman. Hij keert terug naar de basis.

In zijn nieuw boek geeft Sergio zijn ultieme menu mee. Dat is garnalencokctail, steak bernaise en als nagerecht een dame blanche. “Nooit gedacht dat dit nog uit mijn mond zou komen”, zegt Sergio in Het Nieuwsblad. “Het is ook wat mijn pa bestelde als ik met hem op restaurant ging. Ik wilde dit proberen en dan dat. Voor mij hoeft al die bullshit niet meer.”

“Een dame blanche, dat is toch fantastisch? Er is niet veel lekkerder, hoor. En over dertig jaar staat het nog zo recht als een huis. Ach, altijd die telefoon die rinkelt, ik ben dat soms zo kotsbeu, het hele circus op die telefoon. Ik ben er klaar mee. En dan verlang je naar eerlijkheid, puurheid, intimiteit”

“Ik wil nog altijd de beste zijn in wat ik doe, maar niet meer zo maniakaal als vroeger. Ik besef dat er belangrijke dingen zijn in het leven. Mijn vrouw, mijn kinderen.”