Queen Elizabeth zet prins Harry en Meghan Markle op hun plaats en gooit hun plannen in de prullenmand

bron: Het Laatste Nieuws/The Sunday Times
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry (34) en zijn vrouw Meghan Markle (37) moeten hun plannen wijzigen. Ze wilden een eigen hofhouding op poten zetten, maar dat was buiten de Queen gerekend.

Na de geboorte van hun eerste kind in april verhuizen prins Harry en Meghan naar Frogmore Cottage bij Windsor Castle. Als zij mochten kiezen gaat dat gepaard met volledig individuele hofhouding inclusief eigen bevoegdheden. Ze hadden het plan om een ‘Sussex’-entiteit op te bouwen die alle humanitaire acties van de hertog en hertogin zou overkoepelen. Dat vernam Het Laatste Nieuws van ‘The Sunday Times’.

Queen Elizabeth had eerder deze week haar kleinzonen prins William en prins Harry de toestemming om de hofhouding op te splitsen, maar volledige autonomie vond de Queen net een stapje te ver.

Harry en Meghan zullen dus ook nog steeds onder het bewind staan van Buckingham Palace. “Harry en Meghan wilden een compleet eigen hofhouding organiseren, onafhankelijk van Buckingham Palace, maar kregen een ‘neen’”, zo meldt een bron uit koninklijke kring aan de krant. “Er bestaat zoiets als een institutionele structuur die dat soort van onafhankelijkheid uitsluit.”

Verhuis
Binnenkort verhuizen prins Harry en Meghan Markle naar Frogmore Cottage, op het kasteeldomein van Windsor. Het echtpaar leeft sinds de verloving in 2017 in Nottingham Cottage, op het domein van Kensington Palace in Londen. Dat is best wel verrassend.

Er werd altijd aangenomen dat Harry en Meghan zouden verhuizen naar een ruim appartement in Buckingham Palace, net zoals prins William en zijn vrouw Kate Middleton deden. Dan zouden ze buren zijn geworden. Dat zagen Harry en Meghan niet zitten, aangezien er spanningen zouden zijn tussen de twee broers.