Koning Filip zorgt voor wrevel en ophef in paleis: “Zijn medewerkers vinden het niet kunnen wat hij gedaan heeft”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip zorgt voor wrevel en ophef binnen de muren van het paleis. De koning heeft zich de woede van zijn medewerkers op de hals gehaald.

Alles heeft te maken een bezoek dat koning Filip onlangs bracht aan Zuid-Korea. De vorst kreeg daar een gigantisch televisietoestel van Samsung cadeau. Eens thuisgekomen liet de vorst die ophangen in zijn privétrekken.

Dat stoot zijn medewerkers tegen de borst. De medewerkers vinden dat de cadeau’s die de vorst krijgt, nuttiger gespendeerd kunnen worden. “Ze zouden alle ongebruikte cadeaus kunnen verkopen of laten veilen, en de opbrengst aan goede doelen geven”, zegt royaltywatcher Thierry Debels in TV-Familie. “Want ik kan me voorstellen dat sommige van die dingen flink wat waard zijn.”

“In principe mogen onze vorsten ieder geschenk houden’, zegt hij. ‘Maar in veel gevallen worden die geschenken zelfs nooit geopend, en verdwijnen ze naar de ‘stock’. Noël Vaessen, de ex-adviseur van koning Albert en ook van prins Laurent, heeft ooit verteld dat de zolders van het paleis vol liggen met gekregen cadeaus en aandenkens, die soms wel 50 jaar oud zijn.”