"In de toekomst zal het nog meer gebeuren bij prinses Elisabeth want ze is nog modebewuster dan haar moeder"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prinses Elisabeth is weer op naar Wales vertrokken. Daar zit ze momenteel op school. In de laatste week van haar paasvakantie bezocht ze nog samen met koning Filip de Brusselse brandweer.

Het is bij de koninklijke familie overigens de gewoonte geworden dat kleding wordt doorgegeven. Zo draagt de 11-jarige prinses Eléonore nu kledingstukken van haar grote zus prinses Elisabeth (17). "Het is precies hetzelfde zoals in elk Belgisch gezin", merkt Jelka Van Duyse op van de blog 'Modekoningin Mathilde' in Het Nieuwsblad.

En prinses Elisabeth draagt nu al af en toe kledingstukken uit de kleerkast van haar moeder koningin Mathilde. "Er zijn nog genoeg stukken die de prinses zou kunnen dragen", gaat Jelka verder. " Prinses Elisabeth is heel modebewust, nog meer dan haar moeder."

Maar het blijft niet bij kleding. Prinses Elisabeth mag ook al in de riante juwelencollectie van haar moeder snuffelen. Voor het kerstconcert in 2018 droeg ze een paar oorbellen waarme haar moeder in 2012 was gespot op handelsmissie in Turkije. En tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd, ook vorig jaar, droeg Elisabeth een armband die een half jaar eerder op de arm prijkte van Mathilde tijdens een staatsbezoek aan India.