‘Hij wordt onze nieuwe premier nu Michel naar Europa trekt’

bron: Eigen berichtgeving/De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Charles Michel (MR) wordt Europees president. Maar hoe met nu verder met die federale regering in lopende zaken waar hij nog steeds premier is?

Charles Michel heeft zijn Europese topjob beet. De komende vijf jaar zal hij aan de slag gaan als voorzitter van de Europese Raad. Een hogere functie kan je in Europa nauwelijks krijgen.

Charles Michel komt nog eens terug op zijn keuze voor een federale regering met een minderheid aan Franstalige kant. “Deze regeringssamenstelling was uitzonderlijk: slechts één Franstalige partij en dus een zeer luide oppositie. Maar de regeringssamenstelling was nodig voor de stabiliteit in ons land”, citeert De Morgen hem.

De grote vraag is wie Charles Michel nu gaat opvolgen als hij in Europa aan de slag is? Hij zou die functie van Europees president en die van premier van België kunnen combineren. Of zijn partij MR kan een vervanger aanstellen. Er zijn al geruchten dat die vervanger wel eens Didier Reynders zou kunnen worden. Hij is ook vicepremier in die regering van lopende zaken en zou ook een logische keuze zijn.