Vader wil zijn kindje helpen, maar komt dan zelf vast te zitten terwijl het water maar blijft stijgen: “Situatie van leven of dood”

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Gisteren was er een heuse reddingsoperatie. Een man raakte gekneld tussen de rotsen van de kust.

De vader raakte in de problemen toen hij zijn kind wilde helpen dat was uitgegleden. Hij kwam vervolgens met zijn been vast te zitten tussen twee rotsen.

Er kwamen maar liefst zes ploegen van reddingswerkers ter plaatse. De hulpdiensten stelden vast dat de vader al tot aan zijn nek in het water stond. Intussen was het ook vloed geworden.

De vader kreeg een reddingsvest aan. Hij kreeg ook een zuurstoffles en -masker, meldt AD. Een groep reddingswerkers probeerden de man los te maken, maar dit lukte niet.  “Later zag ik twee grote trucks aankomen met apparatuur die kon worden gebruikt bij het breken van de rotsen om de man los te maken”, vertelt een getuige.

Uiteindelijk duurde het vier uur voor de vader bevrijd kon worden. Het is niet duidelijk of de man verwondingen heeft opgelopen. Voormalig kustwachter Stuart Facey liet zijn hond uit toen de kustwacht arriveerde. 
“Ik heb mensen eerder op de rotsen zien klimmen. Als je iemand wilt bevrijden die vastzit tussen de rotsen en je weet een van de rotsen te verplaatsen, kan een andere rots zo weer op die vrije plaats rollen. Het kan echt een leven-of-dood situatie worden zo.