“N-VA wil met ons afrekenen en ons helemaal afmaken! Ze willen onze plaats innemen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is nog steeds geen witte rook over de Vlaamse formatiegesprekken. Formateur Bart De Wever krijgt de moeilijke knoop maar niet doorgehakt.

CD&V’er Eric Van Rompuy heeft geen goed oog in de Vlaamse formatiegesprekken. Hij vreest voor zijn partij. “Voor alle duidelijkheid: ik heb geen enkele informatie over wat er aan de gang is. Maar ik zie uiteraard wat ik zie. Dat John Crombez (sp.a) het risico loopt om in het licht van de camera's een onderhandelingsmandaat te vragen aan zijn achterban, kan alleen maar betekenen dat De Wever hem erbij wil. En ik weet waarom: N-VA wil met ons afrekenen”, is Van Rompuy duidelijk in Het Laatste Nieuws. 

“Zogezegd omdat wij 5 jaar lang stokken in de wielen hebben gestoken. Wel, ten eerste klopt dat niet. Het is net dankzij CD&V dat er nog sociale akkoorden zijn gesloten. En ten tweede: daar gaat het helemaal niet over. N-VA wil ons afmaken en ons vervangen als volkspartij."

"En voor een federale deal met de PS heeft ze ons niet nodig. Sp.a komt dan uiteraard handig van pas. Die partij zegt wel dat ze haar lat hoog legt, maar eigenlijk ligt ze plat op de buik. Wat ze voorstelt rond wachtlijsten, openbaar vervoer en klimaat wil iedereen. Alleen als het mathematisch niet anders kan, zullen we er nog bij zijn."