Brandend vliegtuig met 226 passagiers aan boord moet angstaanjagende noodlanding maken

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Eerder vandaag heeft een Airbus-321 met 226 passagiers aan boord een noodlanding moeten maken. Het vliegtuig had brand gevat.

Nieuwszender 112 meldt dat er een vogel terechtkwam in de linkermotor. Die is ook in brand gevlogen. En alsof dat nog niet genoeg was, werkte ook de tweede motor niet meer.

Het vliegtuig was nog maar net vertrokken op de luchthaven van Moskou. De kapitein besloot om een angstaanjagende en risicovolle noodlanding te maken in een maïsveld in de regio van Moskou. Toen het vliegtuig landde, werkte geen enkele motor meer.

Volgens de eerste berichten overleefde iedereen de noodlanding. Er is wel sprake van vijftien gewonden. “We werden van niets op de hoogte gehouden”, vertelt een jongen. “De motor viel enkele malen stil. Ze probeerden om hem opnieuw te starten, maar dat lukte niet. Ik begon te bidden tot God. Het vliegtuig viel daarna naar beneden.”

Intussen meldde de kapitein van het vliegtuig dat hij de situatie onder controle had. Hij heeft een drama voorkomen door op een relatief veilige manier te landen in het maïsveld. Niemand van de bemanning raakte gewond.