Jihadi Jack brengt een zeer opmerkelijke boodschap vanuit een Iraakse gevangenis

bron: SkyNews
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jack Letts, de jongeman die de bijnaam Jihadi Jack kreeg, komt met een bijzonder opvallende boodschap naar buiten. Hij zegt dat hij IS mee wil helpen bestrijden.

Jack Letts kreeg de bijnaam Jihadi Jack nadat hij in 2014, hij was toen 19 jaar, naar Syrië trok om zich bij IS te voegen. Hij werd gearresteerd toen hij naar Turkije vluchtte en zit nu in een gevangenis in Irak.

Hij beweert dat hij de terroristische groepering verliet omdat hij besloot dat ze niet islamitisch waren. Nu vertelt hij dat hij wil vrijgelaten worden om tegen IS te strijden.

Laat me vrij zodat ik kan helpen

"Als ik iets zou kunnen doen om anderen te helpen niet de fout te maken die ik heb gemaakt, dat zou fantastisch zijn. Ik wil eerlijk waar een verschil maken. Ik wil goedmaken wat ik fout heb gedaan", vertelt Jack in gesprek met Sky News.

"Ik ben bij een zeer slechte groep gegaan die denken dat ze moslims zijn. Als ik de islam beter had bestudeerd, had ik geweten dat zij een groep zijn van zeer slechte mensen en zou ik me niet in deze situatie bevinden."