Brusselse Politie rijdt 17-jarige jongen dood: Dit is de reden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen nacht is een 17-jarige jongen om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een patrouillewagen van de de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene.

De 17-jarige jongen stak plotseling de straat over terwijl de patrouillewagen, met sirenes aan, kwam aangereden. Ze konden hem niet meer ontwijken. De jongen zelf was op de vlucht voor een controle.

“Eén van onze teams was onderweg naar een interventie voor dieven aan het werk”, licht Olivier Slosse van de Brusselse politie de zaak toe aan Het Nieuwsblad. “De 17-jarige jongen stak plotseling al lopend de Ravensteinstraat over net toen de patrouille er passeerde in code(met sirenes en zwaailichten, nvdr). Zij konden een aanrijding niet meer vermijden. Het team probeerde de tiener nog te reanimeren, net als het MUG-team dat ter plaatse kwam, maar hij overleed ter plaatse.”

Het is nog niet duidelijk wie de jongen is. De familie van de jongen is dus ook nog niet op de hoogte gebracht. "Wij betreuren dit ongeval ten zeerste en willen ons medeleven ook betuigen aan de familie van het slachtoffer. Ook ons team was bijzonder aangedaan door het ongeval en moest worden bijgestaan door het stressteam.”