Het is de eerste keer dat de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde dit meemaken

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het de eerste schooldag. Ook de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde moesten na twee maanden vakantie opnieuw naar school.

Maandagochtend rond 8.15 uur heeft koning Filip prinses Éléonore (11 jaar) afgezet op het Sint-Jan-Berchmanscollege in centrum Brussel. Prinses Éléonore begint aan haar laatste jaar op de basisschool. De vorst nam ook even de tijd om de school binnen te gaan.

Een half uurtje later deed koningin Mathilde hetzelfde aan in de Eurekaschool in Kessel-Lo bij Leuven, een school gespecialiseerd voor kinderen met leerstoornissen, waar ze prins Emmanuel afzette.

Prins Gabriël veranderde van school. Hij verhuisde van het Sint-Jan-Berchmanscollege naar de International School of Brussels in Watermaal-Bosvoorde. Net zoals zijn zus prinses Elisabeth zal hij voortaan les krijgen in het Engels.

En prinses Elisabeth gaat voor het tweede jaar op rij in Wales op het UWC Atlantic World College, ten westen van Cardiff, studeren. Het is de eerste keer dat alle vier de kinderen van het vorstenpaar naar een verschillende school gaan.