Mama van 5-jarig meisje met agressieve kanker in grote onzekerheid: "Hoop dat mensen zullen helpen"

bron: TV Limburg
door: BMO
Afbeelding bron: Pixabay
Een meisje van 5 jaar uit Halen in Limburg lijdt aan een agressieve kanker. Ze krijgt momenteel een behandeling waarvan de kosten kunnen oplopen tot meer dan 180.000 euro. De moeder van het meisje doet haar verhaal bij TV Limburg.

"We zijn begonnen met 8 kuren chemo, dan is het gezwel weggenomen tijdens een operatie, dan hebben we een stamceltransplantatie gehad, daarna bestralingen en nu zijn we bezig met immuuntherapie", omschrijft de moeder de behandelingen die haar dochtertje al heeft moeten ondergaan.

Niet terugbetaald door de overheid

De kostprijs van de immuuntherapie is gigantisch en dat baart de ouders zorgen. "We weten nu nog niet wat we gaan moeten betalen. De prijs is 182.000 euro. We zijn eraan begonnen, maar we weten nog altijd niet of we dat hele bedrag zullen moeten betalen of er bepaalde fondsen zullen tussenkomen. Op dit moment wordt het niet terugbetaald door de overheid."

De mama hoopt dan ook dat er steun zal komen. "Ik probeer daar niet te veel aan te denken en ik hoop dat er mensen zijn die ons een beetje zullen helpen met acties op poten te stellen om aan centjes te komen om ons dochtertje te genezen."