Sophie Wilmés (MR) doet N-VA huiveren met deze uitspraak: “Dan is dat maar zo, interesseert mij niet”

bron: Ter Zake
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Binnenkort vertrekt premier Charles Michel (MR) naar Europa. Iemand zal hem in de regering in de lopende zaken moeten vervangen.

Een naam die vaak genoemd wordt is die van Sophie Wilmés (MR). Er is het gerucht dat PS en SP.A verder willen zonder Open VLD. “Ik heb tegenwoordig veel gehoord over exclusieven”, stelt Wilmés vast bij Ter Zake.

“We moeten de weg van de informateurs volgen. Die zeggen dat ze willen samenwerken met partijen die willen werken. Bij mijn weten is dat bij Open VLD het geval. We moeten samenwerken en een akkoord sluiten op basis van inhoud. MR zal geen exclusieven stellen en geen onrealistische eisen.”

Conferderalisme
PS wil niet weten van confederalisme. “Wanneer we spreken over confederalisme of een staatshervorming, daar hebben we geen tijd voor. Laat ons praten over de echte belangrijke praten, de socio-economische problemen. Dat N-VA dit niet graag zal horen, interesseert mij niet.”

“In december 2018 is er één partner (N-VA) uit de regering gestapt. Het is makkelijk om nu de huidige begroting te bekritiseren. Een paar maanden had iedereen kunnen meewerken, maar niemand wilde dat doen."