Kristof Calvo ziet het volledig zitten: “Als we dat kunnen doen zonder N-VA, het zou een staatshervorming op zich zijn”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is de voorbije tijd opvallend stil omtrent Kristof Calvo van Groen. Hij had even tijd nodig na de tegenvallende verkiezingsresultaten van zijn partij.

Maar kijk, Kristof Calvo is weer helemaal terug. “Ik reisde naar Marseille, ging naar de voetbal, organiseerde Maanrock, startte de nieuwe fractie op en sprak met heel veel mensen. Ik ben alive-and-kicking. Maar ik wilde bewust niet te veel in de kijker lopen. De teleurstelling na 26 mei was groot”, verklaart Calvo in Het Laatste Nieuws. 

“Groen brak niet door. Vlaams Belang herrees uit de as. En een recordaantal mensen stemde blanco. Die avond feliciteerden mijn ouders me - ouders zijn altijd trots. Lief, maar zo voelde ik het niet aan."

N-VA
Hij klinkt ook nog steeds even strijdvaardig. Calvo dropt al meteen een bommetje bij de onderhandelingen over een federale regering. "Is het niet gek dat de liberalen N-VA en PS vragen om hun verschillen te overbruggen, maar zelf geen inspanning willen leveren?” 

“Een vechtcoalitie zoals paars-geel waarin het onverzoenbare verzoend moet worden, is geen zegen voor dit land. N-VA zei ooit: 'Een regering zonder PS is een staatshervorming.' Eén zonder N-VA kan dat ook zijn, één van gemeenschapsvorming. Ik zing 's ochtends de Brabançonne niet, maar ik hou van België."