Jan Jambon ziet hoe hij Vlaams Belang groot cadeau geeft: "Dit is te gemakkelijk voor hen"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jan Jambon (N-VA) legt vandaag de eed af als minister-president. Hij stelt meteen ook het regeerakkoord voor dat hij met Open VLD en CD&V afgesloten heet.

Jan Jambon is dus helemaal klaar voor vijf jaar Jambon I. Maar er is toch nog iets dat hem niet helemaal lekker zit na het afsluiten van zijn regeerakkoord.

"Ik heb het moeilijk met de uitsluiting van Vlaams Belang", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Nu kan die partij weer ongestoord onrealistische maatregelen voorstellen die geen enkele juridische toets doorstaan. Die luxe gunnen we hen nu opnieuw vijf jaar lang. Ik vind dat we het hen te gemakkelijk maken."

Zo zouden er in het regeerakkoord heel wat punten zitten van het Vlaams Belang. "Alle punten die zogezegd Vlaams Belang-achtig zijn, vind je terug in het programma van minstens één regeerpartij." Denk maar aan de plannen over de nieuwekomers die pas sociale rechten krijgen als ze hier werken. "Dat is een antwoord op het onrechtvaardigheidsgevoel dat bij veel kiezers leeft", besluit Jambon.